Häromdagen utsågs stormköket som årets julklapp 2020. Och det gjorde att vi fick en liten nytändning för vårt eget stormkök som helt ärligt hade legat i en låda ett bra tag. Den här söndagen hade vi spenderat inomhus mestadels då vi hade en del att stå i men när solen sken så vackert bestämde vi oss för att gå ut och värma lite äppelmust från bjornasen.nu vårt lokala bärmusteri här i Härjedalen. Det blev snabbt varmt och smakade ljuvligt där ute på renskinnsfällen.
Musten är alltså gjord på Härjedalsäpplen. Rätt fantastiskt med tanke på att vi bor i växtzon 7.
Visste du att Trangia är härifrån länet? Det startade i Trångsviken 1925.
Novembersolen ändå! Magiskt vacker! Så mysigt att bara kunna gå ut på gården och ha en utflykt. Närheten gör det möjligt att göra det ofta och att u p p l e v a oftare. Precis det älskar jag med att bo här.
Det enda du behöver är ett Trangia-kök, något gott att dricka, något att dricka ur, en renfäll eller ett sittunderlag.
Vad tycker du är godast att laga på ditt storkök? Kommentera nedan!
6 comments
En kompis tillika kollega ringde för någon vecka sedan och undrade om vi inte skulle ta en utelunch i skogen – Så blev det, ut i skogen gick vi och ner till sjön där vi kokade upp vatten till frystorkad mat samt espresso. En långlunch blev vardagslunch ute i naturen
Låter underbart! Ofta är det ju det enkla som är det vackra som Ernst brukar säga. Men på riktigt kan en sån liten utflykt ge så mycket energi!
Äta o fika blir lixom ännu lite godare ute.
Verkligen! Livets lyx liksom! Till och med rester blir mumsiga!
I am not sure where you are getting your info, but good topic.
I needs to spend some time learning much more or understanding more.
Thanks for fantastic info I was looking for this
information for my mission.
I couldn’t refrain from commenting. Well written!